Par mums

Starptautiskā Jauno mediju mākslas nedēļa “iWeek” šogad norisinās jau 7. gadu pēc kārtas.

“iWeek” rosina uz zināšanu, pieredzes, radošu izpausmju formu apmaiņu, diskusijām un sadarbību, ap sevi pulcējot studentus, topošos un jaunos māksliniekus, jauno mediju ekspertus, mākslas kritiķus, mediju mākslas izglītības pasniedzējus, pētniekus un citus interesentus – šogad no Latvijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Ungārijas un citām valstīm.

“iWeek” pēdējos 4 gadus organizē Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija un biedrība “Elektroniskās mākslas un mediju centrs E-LAB” sadarbībā ar biedrību “Jauno mediju kultūras centrs RIXC”.

Pirmo reizi iWeek norisinājās 2009. gadā, atklājot Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas un “Jauno mediju mākslas” izglītības un pētniecības telpas Kūrmājas prospektā 13, Liepājā.

No mediju mākslas izglītības pasākuma “iWeek” ir kļuvusi par nozīmīgāko un apmeklētāko jauno mediju mākslas pasākumu ciklu Liepājā, piesaistot interesentus gan vietējā mērogā (Liepājas, Kurzemes un pārējās Latvijas), gan no Baltijas valstīm, gan Eiropas mērogā (Somija, Nīderlande, Lielbritānija, Spānija u.c.), kā arī no Krievijas, ASV, Dienvidkorejas un citām zemēm.